fbpx

Drveni podovi su omiljeni u svakom domu, pružajući prostoru toplinu i prirodnu lepotu, ali traže pažnju i održavanje kako bi što duže zadržali početni sjaj i dodatno im se produžio vek trajanja.

Agresivni drogerijski proizvodi npr. za čišćenje mogu ponekad naneti više štete nego koristiti i oštetiti završni, zaštitni sloj poput laka ili ulja. Tim povodom, pripremili smo vam nekoliko saveta kako pravilno čistiti, održavati i štititi drvene podove bilo da su lakirani ili nauljeni, kao i laminate.

Pravilan odabir sredstva za čišćenje

Radovno čišćenje je ključno, ne samo da biste uživali u čistom prostoru, već I zato što nekada i krupnija prašina, pesak i druge nečistoće mogu ogrebati ili oštetiti završni sloj parketa.

Preporuka: 

Sredstvo za čišćenje lakiranih parketa

 

Lakirani parket i brodski pod najbolje je čistiti neutralnim čistačima koji temeljno čiste, ali su i specijalno za njih namenjeni. Pomenuli smo već da u prodavnicama široke potrošnje se često pronalaze sredstva za čišćenje koja mogu nagristi lak na parketu, te je stoga naša preporuka odabrati neko profesionalno sredstvo za čišćenje i održavanje lakiranih podova, poput Chimiver Velurex Cleaner Super Star, koji nežno čisti i detaljno otklanja prašinu i prljavštinu, dok istovremeno deluje antibakterijski. Njegova najznačajnija karakteristika je upravo da štiti lak na parketu i produžava mu vek trajanja. Ekološki je kao i svi navedeni Chimiver proizvodi, pa samim tim bezbedan za vašu porodicu i kućne ljubimce.

Sredstvo za čišćenje i održavanje uljenih drvenih podova

S druge strane, ako imate nauljene podove, važno je koristiti sredstva za održavanje koja su posebno dizajnirana za tu svrhu, jer je ovoj vrsti podova potrebna posebna nega. Profesionalni proizvodi poput Chimiver LIOS Soft Balm-a istovremeno čiste, štite i hrane drvo, čuvajući njegov prirodni izgled. Drvo je prirodan materijal i kao što je našoj koži potrebna krema da bi delovala sveže i nahranjeno, tako i ovo sredstvo predstavlja hranu i neku vrstu balzama za vaš drveni pod.   

sredstvo za čišljenje uljenih parketa

Za čišćenje i održavanje laminata naša preporuka je sredstvo za čišćenje Chimiver Velurex Lamin Clean, koji osim što dubinski čistii i održava vaš laminat, uz to kao i ostala, pomenuta Chimiver sredstva za čišćenje podova, vrlo je ekonomičan, jer je u pitanju koncentrat koji se meša sa vodom, te će vam trajati mesecima. Od 1l Chimiver sredstva za čišćenja i održavanje podova dobijate 5l proizvoda, što je kao 5 boca drogerijskog sredstva za čišćenje i istovremeno je ogromna ušteda za kućni budžet.

sredstvo za čišćenje parketa i laminata

U našem izložbenom prostoru možete nabaviti i Alfred Spray Mop za čišćenje svih vrsta podova koji posebno preporučujemo, jer osim što je lagan i jednostavan za korišćenje, sprej tehnologijom dozira količinu tečnosti, što je od neprocenjive važnosti za vaš parket, te ne može doći do toga da preterate i prevelikom dozom vlage naštetite vašem podu pri čišćenju,

Uz Alfred Mop dok traje akcija dobijate na POKLON i neko od sredstva za čišćenje (za lakirani, uljeni drveni pod ili laminat), kao i mikrofiber krpu za čišćenje podova.

Zaštita drvenih podova

Kako biste dodatno produžili vek trajanja vašeg parketa preporučujemo i neko profesionalno sredstvo za zaštitu poput Chimiver Wax Care-a koji stvara zaštitni film preko uljenih i lakiranih drvenih podova štiteći tako parket dodatno od prodiranja vode. Površina na taj način postaje otporna na vlagu, što pomaže u sprečavanju oštećenja vašeg parketa ili brodskog poda.

Obnova oštećenih parketa

U slučaju da je lak na vašem parketu oštećen i izgreban, ne očajavajte. Tržište je iznedrilo posebno dizajnirano sredstvo za održavanje Chimiver Re-Pair Lack koje se ponaša kao jedna ruka laka i što je najbolje, nije vam potreban za ovu vrstu radinosti majstor za parket, već ga možete naneti sami. Ovako, Re-Pair Lack obnavlja tretirane površine i vraća vašem parketu svežinu i stari sjaj, a odlikuje ga i trajnost i tvrdoća, te će vaš drveni pod biti zaštićen i otporan na habanje.

Održavanje i briga o vašem drvenom podu od ključnog je značaja da u njemu i njegovoj lepoti uživate dugi niz godina. Pravilno odabrana sredstva za čišćenje i održavanje će vam pomoći da očuvate sjaj i dugotrajnost vašeg parketa, bez obzira na vrstu završne obrade (ulje ili lak za parket) koju ste odabrali za vaš brodski pod. Profesionalna sredstva za čišćenje i održavanje, čiste i štite vaše drvene površine, čineći brigu o vašem parketu znatno lakšom i jednostavnijom, dok vama preostaje samo da uživate u ‘’najvećem komadu nameštaja’’ u vašem enterijeru i noti prirodnosti koju on unosi.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa sredstvima za čišćenje i održavanje parketa, kao i drvenim podovima možete pisati našem Kane parketi timu na info@kaneparketi.rs

Nudimo vam i Kane parketi profesionlnu uslugu čišćenja i održavanja podova – nanošenje emulzija (hranljivih ulja, sredstva za održavanje i dr. profesionalnim mašinama) na parket nakon ugradnje ili kasnije npr. nakon par godina kako biste podu pružili negu i eliminisali nastala oštećenja. Novougrađenim parketima odabirom ove usluge pružite dodatnu negu i produžite garanciju na izvedene radove, dok starijim parketima vratite stari sjaj.

Pozovite nas!