fbpx

Francuski slog ili takozvani chevron je način slaganja parketa gde se daske postavljaju pod uglom od 45 ili 60 stepeni. Francuski slog pod uglom od 60 stepeni nalazi se i pod nazivom mađarski slog.

Parket Chevron ili Brodski pod Chevron

U firmi KANE PARKETI možete poručiti klasičan parket ili brodski pod sa oborenim ivicama prerađen u francuski slog, u vrstama drveta koje su najzastupljenjije kod nas, kao što su hrast i jasen.

Chevron parket za podno grejanje

Ukoliko imate podno grejanje, a želite francuski slog, preporuka je parket od termotretiranog drveta – hrast ili jasen, kao i egzotične vrste drveta, kojih u ponudi imamo preko 20 vrsta (iroko, wengé, padouk, teak..)

Parket Chevron puno drvo ili višeslojni parket puno drvo

Svi parketi mogu biti isporučeni sa različitim završnim obradama – lakiran, uljen, toniran ili četkan, samo su neke od mogućnosti koje možete izabrati.

Pored parketa od punog drveta ili tzv. masivnih podova kod nas možete nabaviti i višeslojne parkete prerađene u francuski slog. Različitih debljina i širina, različitih završnih obrada, sa ili bez oborenih ivica.

Uticaj prerade na cenu za Brodski pod Chevron

Parket koji je prerađen za francuski slog spada u skuplje proizvode jer postoji trošak na gubitku drveta prilikom sečenja ivica pod uglom čime se na dužini daske gubi čak 5 do 10%. Ukupan gubitak drveta odnosno na otpad odlazi čak 17%od ukupne kvadrature.

Odabir majstora za montažu Chevron parketa

Kada je reč o parketima koji se posebno prerađuju izuzetno je bitno da postavku ovakvog poda prepustite profesionalcima koji imaju dugogodišnje iskustvo u obradi drvenih podova, jer zahteva izuzetnu preciznost i visok kvalitet završne obrade (hoblovanje, lakiranje).

KANE PARKETI nudi kompletno rešenje za postavljanje, brušenje, zaštitu i održavanje drvenih podova uz garanciju za izvođenje radova, sa najkvalitetnijim materijalima na tržištu “Chimiver”.

Sve navedene vrste parketa možete pogledati u našem izložbenom salonu u ulici Tošin bunar 59, Beograd.

Pozovite nas!