fbpx

Prilikom odabira poda važno je uzeti u obzir različite stilove enterijera. Svaki stil enterijera pruža posebnu atmosferu vašem domu i potrebno je pažljivo odvojiti vreme da razmislite o svakom detalju.

Kvalitet, šara drveta, završna obrada… mogu biti važan stilski element. Drveni pod se smatra najvećim komadom nameštaja u prostoriji te mu je potrebno posvetiti posebnu pažnji i uklopiti ga sa zdovima i nameštajem.

Parket je uvek pravi odabir kako za moderne, elegantne, tradicionalne ili klasične enterijere. Unosi toplinu, pomažući tako da se osećate prijatnije u prostoru u kome boravite, i stvara zanimljiv vizualni ugođaj. Unosi dašak prirode i uklapa se u svaki stil uređenja enterijera.

MODERNI ENTERIJERI

Glavne karakteristike modernih stilova enterijera poput popularnog skandinavskog su što otvoreniji prostor, minimalizam, kao i prirodne i neutralne nijanse poda. Najčešće se za ovakve domove vlasnici i arhitekte odlučuju za brodski pod što širih dasaka.

Daske koje se protežu ravno, niz dužinu prostorije izdužiće prostor, dok je sve popularniji i pod postavljen u Chevron ili riblju kost (Herringbone).

Chevron* je postavljanje daščica parketa pod uglom od 45 ili 60 stepeni.

Hrast ofarban u belo je odličan izbor, jer pruža prirodan izgled i nonšalantan efekat stila bez napora, stvarajući savršenu neutralnu pozadinu. Svetliji podovi, takođe, reflektuju svetlost i čine da soba izgleda veće.

KLASIČNI ENTERIJERI

Klasični dizajn enterijera karakteriše monumentalnost, simetrija i harmonija linija. Osećaj pouzdanosti i izdržljivosti često se postiže kroz tamne tonove poda. Parket premazan bojama ili uljima, postavljen u Chevron – francuski slog stvoriće atmosferu luksuza i elegancije.

Kontrast nameštaja svetlih boja sa tamnim podom stvara osećaj svečanosti i elegancije.

TRADICIONALNI ENTERIJERI

U tradicionalnim stanovima vlasnici često biraju parkete užih daščica premazane lakom visokog sjaja. Ovakve stanove odlikuje i prirodna zlatna boja hrasta i postavka parketa u tradicionalnu riblju kost

 Na našim prostorima i dalje najpopularniji su Rustični brodski podovi, širih dasaka, sa vidljivim čvorovima koji parketu i prostoru pružaju prirodnost i toplinu. Stvar je ličnog ukusa da li ćete odabrati pod sa više ili manje čvorova, a u našoj ponudi je i veliki izbor nijansi.

Naši klijenti se  sve češće odlučuju i za parkete postavljene u Chevron – francuski slog koji je ekspanzijom višeslojnih parketa moguće pronaći u najrazličitijim kombinacijama boja i šara drveta.

Sumirajući gore navedeno, prilikom planiranja i odabira podnih obloga treba obratiti pažnju na sledeće karakteristike:  teksturu, drvo, sjajnu ili mat završnu obradu… Mogućnosti uklapanja su bezgranične.

Pišite nam za sva dodatna pitanja na mail: info@kaneparketi.rs ili nas posetite u našem izložbenom prostoru ul. Tošin bunar 59, gde možete pogledati sve uzorke naših podnih obloga.

Pozovite nas!