fbpx

Brodski pod, koji za razliku od klasičnog parketa odlikuju šire daske, omiljen je izbor arhitekti, dizajnera enterijera, kao i vlasnika stanova. Kao porodična firma drvenih podova koja svakodnevno dolazi u dodir sa kupcima, brodski pod od hrasta svakako vodi primat pri izboru poda za domove naših klijenata. Osim estetike, trajnosti i funkcionalosti, brodski pod od drveta oplemenjuje prostor i pruža mu pozitivnu energiju u kojoj će uživati cela porodica.

Kupovina brodskog poda može biti uzbudljiv proces, ali i izazovan s obzirom na širok asortiman dostupnih kolekcija. U ovom vodiču, pruži ćemo vam korisne savete i smernice iz prakse kako biste olakšali proces odabira brodskog poda za vaš dom.

VRSTE  DRVETA – HRAST ILI JASEN

Na našim prostorima je i dalje najpopularniji brodski pod od hrasta, zbog svoje tvrdoće I trajnosti. Za njim dolazi jasen, čija božanstvena struktura otvara bezgraničane mogućnosti uklapanja u različite vrste enterijera.

U našoj ponudi možete pronaći i egzotične vrste drveta izuzetnih karakteristika i lepote, poput Američkog oraha, Bambusa, Iroka, Azijske Tikovine i dr. 

PUNO DRVO (masivni) ILI VIŠESLOJNI (gotov) parket

Brodski pod od punog drveta je trajan i kvalitetan izbor za svaki enterijer. Debljine  od 20mm, može se u budućnosti više puta hoblovati, čime mu se vraća stari sjaj I nakon godina korišćenja. Prirodna boja drveta uklapa se u svaki enterijer, ali po želji možete birati različite završne obrade, boje, ulja ili lakove koji će odrediti završni izgled vašeg parketa.

Višeslojni (gotovi) brodski podovi dolaze u debljini od 10 do 15 mm, fabrički bojeni I izlakirani, te je njihova ugradnja povoljnija, a takođe protiče uz manje buke I prašine. Sve su popularniji izbor za moderne prostore među vlasnicima domova I dizajnerima enterijera zbog svoje funkcionalnosti I praktičnosti.  

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor kolekcija gotovih brodskih podova, različitih proizvođača, vrsta drveta, debljine, boja i širina daščica. Odličan su izbor za postavljanje preko sistema podnog grejanja.

IZBOR BOJE I ZAVRŠNE OBRADNE TEHNIKE

Kao što smo spomenuli, brodski pod, posebno višeslojni brodski dolaze u različitim bojama i završnim obradama, pružajući vam mogućnost da prilagodite pod vašem ukusu i stilu enterijera. Hrastov brodski pod često se prirodno obrađuje kako bi se istakla lepota drveta, ali takođe možete odabrati i druge boje kao što su tamnije nijanse ili čak bela boja. Osim boje, možete birati između različitih završnih obradnih tehnika kao što su ulje, vosak ili lak. Svaka od ovih tehnika daje podu drugačiji izgled i karakteristike, pa je važno razmotriti koje su vam prioritete u smislu izgleda i održavanja poda. 

PRIPREMNI RADOVI I UGRADNJA PARKETA

Iako, je odabir brodskog poda najzanimljiviji deo, imajte na umu da je potrebno da razmislite I o radovima i troškovima koje oni donose. Parket zahteva ravnu i čvrstu podlogu za polaganje, ako to nije slučaj sa vašom potrebno je izravnati podlogu izlivanjem nivelat (olmo) mase I izvršiti druge pripremne radove.

Takođe, potrebno je da razmislite na koji način želite da daščice brodskog poda budu složene – riblja kost, dupla riblja kost, slog na smicanje, kao i sve popularniji francuski slog (Chevron)… 

Slagnje daščica parketi može imati veliki uticaj na kompletan enterijer i dati mu potpuno novu dimenziju.

Npr. francuski slog odnosno Chevron podrazumeva slaganje daščica pod uglom od 45 ili 60 stepeni. Neke od najpoznatijih građevina u Francuskoj obogaćene su upravo Chevron podovima, zbog čega se ovakav način slaganja dasaka poda smatra elegantnim.

KONSULTACIJA SA STRUČNJACIMA

Kako biste bilo sigurni da ste obratili pažnju na sve aspekte odabira vašeg brodskog poda najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom. Naši zaposleni imaju ogromno iskustvo i rado će vas posavetovati.

Svoje želje za uređenje parketa u vašem domu ispričajte ljubaznim prodavcima, u našem izložbenom prostoru ulici Tošin bunar 59, koji će vam dati profesionalan savet i ideju kako da ih realizujete na najbolji mogući način! Za sva dodatna pitanja i savet možete nam pisati i na prodaja@kaneparketi.rs

Pozovite nas!