fbpx

Sigurno ste makar jednom prelistavali neki magazin enterijera i ostali bez daha pred nekom savršeno uklopljenom dnevnom sobom ili drugom prostorijom sa nesvakidašnje poslaganim parketom, kao sa dvorske plesne dvorane (Chevron – francuski slog, geometrijski oblici, heksagon parket…). Poželeli ste tako nešto i u vašem domu, ali je tako nešto bilo preskupo i/ili nedostupno na našim prostorima.

Dolaskom višeslojnih parketa na tržište, unapred fabrički pripremljenih, obojenih i izlakiranih prema vašim željama i potrebama vašeg doma, ovakvi parketi su postali značajno dostupniji, a ovi trendovi sve traženiji i u domovima na našim prostorima.

Kane parketi uvek prati trendove na svetskom tržištu, te smo proširili našu ponudu i prvi doneli u Srbiju novitete u svetu drvenih podova.

Kompletnu ponudu Višeslojnih parketa pogledajte na sledećem linku kliknite ovde.

U nastavku otkrijte najpopularnije trendove koji vladaju u svetu parketa!

Trend br. 1: Geometrijski oblici

Parket poslagan u geometrijske oblike trapeza ili romboida svojom dekorativnošću ostavlja nezaboravan osećaj pri boravku u ovakvoj prostoriji. Geometrijski oblici već duže inspirišu svet enterijera, pa se sve više traže i u domenu modernih drvenih podova. Kolekcija Heksagon kombinacijom boja, oblika i završnih premaza (lak ili ulje) stvara neiscrpne mogućnosti i krajnji izgled vašeg parketa.

Nekoliko primera načina slaganja

Spajanjem dva trapeza, dobićete ćete oblik heksagona, a u kombinaciji heksagona i nekoliko romboida ostvaruje se jedinstveni dekor koji će sve zadiviti.

Kad tome još dodate mogućnost kombinovanja različitih boja, kreativnoj igri nema kraja. Dekor sa kojim nećete pogrešiti,a u poslednje vreme nalazi svoju popularnost kako u domovima, tako i u poslovnim prostorima.

Trend br. 2: Chevron – Francuski slog

Sve popularniji Chevron, poznat i pod nazivom francuski slog, jer su neke od najpoznatijih građevina u Francuskoj obogaćene upravo Chevron parketima, pronaći ćete u kolekciji Višeslojni parketi – Chevron, francuski slog.

Čistih linija i salonskog šarma Chevron je sve češći izbor arhitekti i vlasnika stanova. Osnovna razlika u odnosu na druge tehnike slaganja parketa je u tome što Chevron podrazumeva slaganje daščica parketa pod uglom od 45, 52 ili 60 stepeni te je simetrično poređan u obliku slova „V“.

Trend br. 3: Parket u kuhinji i kupatilu

Modernim načinom života, kuhinje su često povezane sa dnevnim boravkom. To je dovelo do toga da je parket polako istisnuo keramiku iz kuhinja i hodnika, a tome je pogodovala činjenica da se danas proizvode drvene obloge koje imaju jaču otpornost na habanje i vlagu, što je dovelo do popularnosti parketa i u kupatilima!

Koji god od aktuelnih trendova odabrali prilikom uređenja svog doma, ne zaboravite da odaberete enterijer u kojem ćete istinski uživati dok boravite u njemu.

Svoje želje za uređenje parketa u vašem domu ispričajte ljubaznim prodavcima, u našem izložbenom prostoru ulici Tošin bunar 59, koji će vam dati profesionalan savet i ideju kako da ih realizujete na najbolji mogući način! Za sva dodatna pitanja i savet možete nam pisati i na info@kaneparketi.rs

Pozovite nas!