fbpx

Gotov parket je zapravo višeslojni parket i dolazi unapred spreman za montažu parketa, najčešće fabrički (u nekim slučajevima i ručno) farban, lakiran ili nauljen i obrađen, što skraćuje vreme i troškove pri postavljanju parketa.

Upravo je ovo jedan od razloga zašto se vlasnici stanova i arhitekte odlučuju za gotove parkete – ugradnja je brza i pristupačnija, te nema potrebe za dugotrajnim iseljavanjem iz stana i dodatnim troškovima smeštaja. Posebno ako nemate gde da budete za vreme radova. Naši klijenti često rade sobu po sobu, uz samo prebacivanje nameštaja i ukućana iz jedne sobe u drugu.  🙂

Ugradnju gotovog parketa parketar vrši postavljanjem kao plivajući pod (klik sistem poput laminata) ili lepljenjem lepkom za parket. I jedno i drugo postavljanje ima svoje prednosti. Klik sistem omogućava da jednog dana, npr. ako se selite prenesete i parket u drugi stan.

Naša preporuka klijentima je uvek lepljenje, jer čini parket stabilnijim i trajnijim. Kako se lakiranje i hoblovanje parketa ne radi na licu mesta, ovo predstavlja značajnu uštedu, odnosno parket dolazi gotov. Kod stanova prosečne veličine, postavka može bitii završena i za jedan dan, dok se parket može koristiti odmah nakon postavljanja.

Višeslojni parket je trajno i stabilno rešenje za vaš dom, a može biti troslojni ili dvoslojni gotovi parket. Upravo ih ta konstrukcija višeslojnosti čini odličnim provodnikom toplete i otpornim na temperaturne razlike, te su najbolji izbor za postavljanje preko sistema podnog grejanja, jer ne dolazi do pojavljivanja zazora i rasušivanja parketa.

Pored funkcionalnih prednosti, tu je i prednost u pogledu estetike. Veliki izbor kolekcija gotovih parketa čini ih mnogo lakšim za uklapanje i u najzahtevnije enterijere – moderne, klasične, salonske…
Svi ovi razlozi daju odličan odnos cena gotovog parketa i kvaliteta.

U našoj Kane parketi ponudi možete pronaći gotove parkete najpopularnijeg proizvođača Tarkett parket, kao i italijanskih i drugih renomiranih evropskih proizvođača višeslojnih parketa. Sve kolekcije gotovih parketa iz naše ponude možete pogledati OVDE.

Izaberite GOTOV parket

b

Italijanski parketi – Gaia

b

Tarkett parket

b

Chevron - francuski slog

b

Evropski parketi

Pored kolekcija u redovnoj ponudi, kod nas možete odabrati i parkete koji se rade po porudžbini, te oni mogu biti u nestandardnim dimenzijama, nijansama i završnim obradama, odnosno parket se kreira po potrebama vašeg enterijera.

Gotovi podovi – sastav 100% drvo

Često čujemo zbunjena pitanja klijenata – da li je gotov parket pravi parket? Nove tehnologije i trendovi kreirali su višeslojne parkete i brodske podove 100% od drveta. Pri kupovini, raspitajte se da li su svi slojevi višeslojnog parketa od prirodnog drveta, samo tako ćete biti sigurni da ste zaista odabrali parket ili brodski pod, a ne neku imitaciju za vaš dom.
Gornji, odnosno habajući sloj po kome hodate najčešće je od najtraženijih, tvrdih, drvnih vrsta na našim prostorima HRASTA ili JASENA, dok su donji slojevi od mekših vrsta drveta poput bora, jelovine, smreke…
U našoj ponudi možete pronaći gotove parkete i od vrsta drveta iz egzotičnih krajeva poput Bambusa, Iroka, Američkog oraha, Tikovine, Doussie -a, Ipe Lapacha, Cumaru -a… Već smo pominjali da su višeslojni parketi konstruisani tako da su najpogodniji kao parket za podno grejanje, odnosno odlični su za postavljanje preko sistema podnog grejanja.

Gotov parket cena

Više elemenata utiču na cenu gotovih parketa. Jedan od njih je debljina koja se po standardu za gotovi parket kreće od 10mm, 14 i 15mm. Kod gotovih parketa u cenu je već uračunata završna obrada – lakiranje, uljenje i bajcovanje, tako da tu nema dodatnih troškova i sama ugradnja gotovog parketa je povoljnija u poređenju sa postavljanjem masivnog parketa.

Ovo važi za sve vrste parkete, ali potrebno je imati na umu da su dimenzije takođe važan faktor – uže dimenzije daščica su povoljnije od širih (brodski pod). Pored toga, tu je i klasa drveta – ”čistije” daščice brodskog poda spadaju u višu klasu parketa što utiče na krajnju cenu parketa. Vrsta drveta je svakako važan faktor koji utiče na krajnji iznos cena gotovih parketa.

Ljubitelji Chevron parketa potrebno je da znaju da je proces prerade parketa u Chevron složeniji i zahteva duži rok izrade. Pri sečenju ivica pod uglom dolazi do otpada drveta što utiče na ukupnu cenu parketa. Takođe, cena ugradnje Chevron-a je viša od postavljanja daščica parketa ravno.

Gotov parket iskustva

Višeslojni parketi se decenijama unazad upotrebljavaju u Evropi, gde su primarni izbor vlasnika stanova u odnosu na druge vrste parketa. Poslednjih godina postaju sve popularniji i kod nas, a naše iskustvo iz prakse je da klijenti beleže pozitivna iskustva sa njima. Osim što su zadovoljni kvalitetom, najčešće su srećni što velliki izbor kolekcija omogućava da pristupačno pronađu parket baš kakav su želeli, bez dodatnih radova.

Garancija za gotove podove iz Evrope je 2 godine, a pojedini proizvođači poput Tarkett parketa daju i do 30 godina (ako su ispoštovani svi uslovi za ostvarivanje garancije).

Trendovi u dizajnu enterijera i gotovi podovi

Višeslojni parketi su u potpunosti kreirani da odgovore na moderne tendencije u dizajnu enterijera. Veliki izbor kolekcija, dezena, nijansi, različitih završnih obrada (parket gotovi lakirani ili uljeni, termotretirani, četkani, reljefni…), slaganja dasaka parketa (ravno slaganje, riblja kost, francuski slog – Chevron, na smicanje…). Arhitekte, dizajneri enterijera i vlasnici stanova ih obožavaju zbog velikog izbora tekstura, dezena i neograničenih mogućnosti uklapanja.

Gotov parket prodaja

U našem izložbenom prostoru ul. Tošin bunar 59, Beograd možete uživo pogledati uzorke parketa i odabrati vaš višeslojni parket. Možete se odlučiti i za ponudu KLJUČ U RUKE (parket + lepak + ugradnja + isporuka). Naši majstori za parket postavljaju gotove parkete u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Valjevu, Kragujevacu, Kosmaju, Nišu i drugim gradovima Srbije.

Kane parketi SEZONSKE AKCIJE PARKETA možete pogledati OVDE

Pozovite nas!